FAQ

Ik heb een aanvraag gedaan. Wat nu?

Wanneer uw aanvraag ‘factorabel’ is en wij deze hebben ontvangen, krijgt u uiterlijk de volgende dag een bevestigingsmail met een E-paper. Mits nodig stellen wij enkele vervolgvragen om een zo compleet mogelijk beeld te hebben van de situatie. Vervolgens gaan wij aan de slag met het analyseren van de gegevens. Aan de hand van een aantal variabelen (omzet, aantal debiteuren, kredietbehoefte, soort klanten) onderzoeken wij welke factormaatschappijen het beste aansluiten bij uw wensen. Wij beschikken over een uitgebreide database met informatie over de tarieven, condities en aannamevoorwaarden van alle factoringmaatschappijen. Zodoende zijn wij in staat om de meest geschikte factoringpartners voor u te selecteren. Wij sturen u over het algemeen de drie meest voordelige voorstellen per aanvraag. Zodoende weet u zeker dat u genoeg keuze heeft, zonder overspoeld te worden met reacties.

Wanneer ontvang ik een offerte?

Het wisselt per factoringmaatschappij wanneer u een offerte ontvangt. Sommige maatschappijen sturen direct een vrijblijvende offerte op, terwijl andere eerst contact opnemen om meer te weten te komen over de aanvraag. Het laatste is vrijwel altijd het geval bij kredietaanvragen vanaf 500.000 euro en bij traditionele factoring. Kleinere ondernemingen en zzp’ers die slechts een voorschot op een of enkele debiteuren verlangen worden over het algemeen snel geholpen en ontvangen vaak dezelfde dag al een op maat gemaakt voorstel.

Ben ik verzekerd van een aanbieding van een factoringmaatschappij?

Het grootste deel van de aanvragen via FactoringPortal leidt tot meerdere aanbiedingen. In sommige gevallen wil of kan geen van de bij ons aangesloten factormaatschappijen echter een offerte uitbrengen. Hier kunnen verschillende redenen aan ten grondslag liggen, bijvoorbeeld de kredietwaardigheid van de debiteur(en). Wanneer dit het geval is zullen wij proberen met een alternatief te komen.

Betaal ik commissie aan FactoringPortal?

Nee, FactoringPortal heeft met alle factormaatschappijen een vergoeding afgesproken. Hierdoor kunnen wij onze klanten kosteloos van dienst zijn.

Ik heb een aanvraag gedaan, maar geen antwoord ontvangen?

Wanneer u een aanvraag heeft gedaan, ontvangt u binnen een dag (of in sommige gevallen enkele dagen) onze eerste reactie. Wanneer u na een week nog niets van ons heeft vernomen is er waarschijnlijk iets misgegaan. Stuur ons in dat geval een e-mail. Wij kunnen vervolgens uitzoeken waar de vertraging door veroorzaakt wordt.

Wat gebeurt er met vertrouwelijke gegevens?

FactoringPortal hanteert een streng privacy beleid. Wij begrijpen dat de informatie die u met ons deelt vertrouwelijk is en zullen deze gegevens uitsluitend gebruiken voor de specifieke aanvraag. De aangeleverde informatie wordt alleen gedeeld met de geselecteerde factormaatschappijen die eveneens een strikt privacy beleid in acht nemen. Uw gegevens worden nooit verder verspreid of gedeeld met derden. Klik hier voor meer informatie over ons privacy beleid.

Is iedere aanvraag gratis en vrijblijvend?

Iedere aanvraag die u doet via FactoringPortal is kosteloos. Wij sturen u slechts de meest voordelige aanbiedingen van verschillende factoringmaatschappijen. Dit is geheel vrijblijvend zolang u geen overeenkomst heeft gesloten met de factoringmaatschappij.

Wat is de beste factoringoplossing voor mij?

Welke keuze de beste is, verschilt per bedrijf en ondernemer. U kunt onder andere kiezen uit de volgende opties:

 • Factuur verkopen – per factuur betaalt u een bepaalde commissie.
 • Debiteuren verkopen – Uw gehele debiteurenbeheer uit handen geven zodat u zich volledig kunt bezighouden met ondernemen.
 • Kredietverzekering afsluiten – Verzeker uzelf tegen eventuele wanbetalers.

FactoringPortal tracht altijd de oplossing te vinden die het meest geschikt is voor uw onderneming. Daarbij houden wij rekening met uw persoonlijke wensen.

Ik heb een andere vraag

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Stuur een e-mail naar mail@factoringportal.be

Waarom FactoringPortal?

 • Jarenlange ervaring, actief sinds 1996
 • De best beoordeelde vergelijker
 • De meeste klanten
 • Binnen 2 minuten een aanvraag doen
 • Binnen 2 werkdagen een op maat gemaakt aanbod
 • 20 tot 40 % voordeliger

Waarom factoring?

 • Direct beschikken over kapitaal
 • Nooit meer wachten op openstaande facturen
 • Uw onderneming door laten groeien

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken
secure sft SSL

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en Privacybeleid.

Bekend van o.a.:
DiTij Logo Elsevier Logo FD Logo Sprout Logo
Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper:

8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts
Lees meer