Factoring MKB

Als kleine tot middelgrote ondernemer wilt u graag dat facturen snel en op tijd betaald worden. U wilt niet hoeven wachten op uw geld, U wilt immers verder kunnen met ondernemen. Het debiteurenbeheer en het risico van wanbetalers kosten tijd en geld en bezorgt u wellicht zorgen. Factoring voor het MKB kan voor uw onderneming een goede oplossing zijn.

Voordelen Factoring MKB

Met name de Amerikaanse versie van debiteurenfinanciering is zeer geschikt voor het midden- en klein bedrijf. Facturen worden snel volledig betaald. De kosten voor debiteurenfinanciering worden hier automatisch vanaf gehaald. Dit bedraagt tussen de 3 en 6 procent van het inningsbedrag van de factuur. De factormaatschappij verzorgt voor dit bedrag de invorderingsprocedure en neemt de eventuele risico’s op zich. Per factuur kunt u bepalen of u deze wel of niet aan de factormaatschappij uitbesteed. Goed betalende debiteuren kunt u bijvoorbeeld zelf afhandelen.

Factoring MKB is ideaal voor bijvoorbeeld:

  • Snel groeiende bedrijven
  • Bedrijven met grote export divisie
  • Fabrikanten die over voorraden beschikken
  • Ondernemingen die gunstigere inkoopvoorwaarden kunnen realiseren door snelle betaling.
  • Ondernemingen die zich reorganiseren
  • Leveranciers met seizoensgebonden omzetfluctuaties

Voordelen factoring MKB

Factoring voor het MKB levert uw bedrijf voordeel op. Een factormaatschappij is geen incassobureau. Een groot verschil is dat uw facturen direct uitbetaald worden. Hierdoor beschikt u over meer werkkapitaal, zodat uw bedrijf kan blijven groeien. Ook kunt uw leveranciers snel uitbetalen, wat kortingen op kan leveren. Een ander pluspunt is dat uw het debiteurenbeheer uit handen kunt geven aan professionals. U hoeft zich geen zorgen te maken over het incasseringstraject en kredietrisico.

De meeste factormaatschappijen stellen zich vriendelijk op tegen debiteuren, wat uw contact met uw klanten ten goede komt. Als er een juridisch verschil ontstaat, schakelen de meeste factormaatschappijen een jurist in om te bemiddelen. Op die manier bent u door factoring voor het MKB ook verzekerd van juridische steun.

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken
secure sft SSL

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en Privacybeleid.

Bekend van o.a.:
DiTij Logo Elsevier Logo FD Logo Sprout Logo
Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper:

8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts
Lees meer