Factuur verkopen

Heeft u facturen die maar niet betaald worden?
U kunt uw factuur verkopen aan een factormaatschappij. Uw factuur wordt dan gedeeltelijk of volledig betaalt tegen een bepaalde discount. Een factuur verkopen heeft voordelen. U hoeft niet te wachten op uw geld en zich niet bezig te houden met het incasseringstraject. Ook is het mogelijk dat een factoringmaatschappij uw debiteurenbeheer en debiteurenrisico overneemt. U kunt zich dan volledig richten op het ondernemen en zich niet laten belemmeren door onbetaalde facturen. Uw factuur verkopen heeft echter ook een financieel nadeel.

Factuur verkopen zonder klanten te verliezen

Als u een factuur verkopen wilt, wordt deze vaak eerst onderzocht. Er wordt gekeken of het haalbaar is het openstaande bedrag te innen. Daarbij is onder andere van belang hoelang de factuur al open staat. Ook wordt gecontroleerd of de kwaliteit van de factuur in orde is. Het gaat er hierbij om of alles op de factuur juist is. Een factoringmaatschappij zal u aan de hand hiervan een bedrag aanbieden. U kunt hier dan wel of niet op ingaan. U moet uw factuur verkopen aan een bureau waar u vertrouwen in heeft. De factoringmaatschappij staat immers in contact met uw klanten. U wilt niet dat u klanten verliest, doordat ze incorrect zijn behandeld.

Andere opties dan factuur verkopen

Als uw niet voor debiteurenfinanciering kiest, kunt u ook zelf openstaande posten afhandelen. Dit kost echter tijd en enige vakkennis is noodzakelijk. Hierbij is het belangrijk dat uw factuur voldoet aan de gestelde eisen en op tijd is verstuurd. Dit kan vaak kostbare tijd kosten. Deze tijd gebruikt u natuurlijk liever om uw onderneming te laten groeien. Wacht niet langer op onbetaalde facturen en blijf als ondernemer bezig met groeien.

In plaats van uw factuur verkopen, kunt uw ook een incasso-intermediair inschakelen. Een incassobureau brengt kosten in rekening, maar probeert die op uw klant te verhalen. Als dit niet lukt, betaalt u de provisie. De provisie bedraagt vaak 10 tot 15 procent van het geïnde bedrag. Er is een kans dat u uw klant verliest door na het inschakelen van een incassobureau of dat de relatie wordt verstoord. Uw facturen verkopen kan een klantvriendelijkere oplossing zijn.

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken
secure sft SSL

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en Privacybeleid.

Bekend van o.a.:
DiTij Logo Elsevier Logo FD Logo Sprout Logo
Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper:

8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts
Lees meer