Kosten factoring

Factoringvergelijken.nl is opgericht door een oud-bankier met ruime factoring ervaring. Er zijn heel veel verschillende factoringmaatschappijen in Nederland die allemaal onderling verschillen in acceptatie, mogelijkheden en tarieven. Dit maakt de factoringwereld behoorlijk ingewikkeld en weinig transparant. 

Wij verschaffen u onafhankelijk informatie over factoring zodat uw bedrijf de beste keuze kan maken. We zijn aangesloten bij meer dan 12 verschillende factormaatschappijen, waar we uitstekende contacten mee hebben. We zijn bekend met hun condities, aannamebeleid en voorwaarden. Als de aanvraag via ons loopt weet u zeker dat u met de juiste partij in contact komt. U vergroot de kans op financiering en bent verzekerd van de beste voorwaarden. Zo worden ook de kosten factoring inzichtelijk.

Wat is factoring  ?

Factoring wordt steeds populairder en is een moderne manier van financieren. Als uw bedrijf snel groeit of u wordt geconfronteerd met lange betaaltermijnen dan is factoring waarschijnlijk iets voor u. Het levert direct meer financiële ruimte op.

Factoring is het contant maken van facturen. Als u openstaande rekeningen heeft en lang moet wachten op uw geld kunnen de facturen door een factormaatschappij worden bevoorschot. Doorgaans kunt u direct 70% tot 95% op uw rekening gestort krijgen. Het resterende deel ontvangt u als de debiteur betaald heeft.

Met de extra financiële ruimte kunt u de groei van uw bedrijf financieren. U kunt ook uw leveranciers sneller betalen en daarmee korting bedingen.

Uw auto’s en machines financiert u bij de leasemaatschappij, vastgoed bij de bank en werkkapitaal (debiteuren, voorraden en inkopen) financiert u bij een factormaatschappij.

Kosten factoring

De kosten factoring variëren nogal:

– American Style (verkoop facturen, tarief inclusief rente) vanaf ca. 3% tot 8% van de omzet.

– Traditionele factoring (verpanding facturen, tarief exclusief rente) vanaf 0,1% tot 1,2% van de omzet.

Wij helpen u de juiste partij te vinden met de meest concurrerende tarieven en voorwaarden.

Voor wie geschikt ?

De volgende (type) bedrijven kunnen bij ons ‘gefactord’ worden:

– bedrijven (of ZZP-ers) met een jaaromzet vanaf 30.000 euro tot 100 miljoen euro of meer

– bedrijven in de volgende branches: groothandel, textiel, uitzendwezen, export (ook groente/fruit/bloemen en planten), detachering, drukkerijen, bouw/installatie (mits facturatie na afgeronde prestatie)

– bedrijven met vorderingen op zakelijke afnemers of consumenten

Voorraden en inkopen

Naast financiering van uw debiteuren (eventueel in combinatie met debiteurenbeheer) kunt u in sommige gevallen ook uw betaalde voorraden en voorverkochte inkopen financieren. Dit is met name interessant voor de textielbranche.

Kredietverzekering

Tot slot, sommige factormaatschappijen bieden de mogelijkheid van een kredietverzekering. Hiermee dekt u het risico af van niet betalende debiteuren.

 

Gratis & vrijblijvend offertes vergelijken
secure sft SSL

Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze Algemene voorwaarden en Privacybeleid.

Bekend van o.a.:
DiTij Logo Elsevier Logo FD Logo Sprout Logo
Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper:

8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts
Lees meer