Door verder te gaan, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

secure sft SSL
Bekend van o.a.:
DiTij Logo Elsevier Logo FD Logo Sprout Logo
ELSEVIER: "Handige site om factoring te vergelijken"

Factoring betekenis, informatie, soorten en bedrijven vergelijken

Wat is factoring?

Veel mensen vragen zich af wat factoring is, hoe het werkt, wat het voordeel is en wat de kosten zijn. De betekenis van factoring is het contant maken van een openstaande factuur van uw bedrijf of onderneming door een factoringmaatschappij. Dit is een moderne vorm van financiering en door deze type debiteurenfinanciering ontstaat er meer financiële ruimte. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over late betalingen door uw debiteuren, en blijft uw cashflow gezond. FactoringPortal.be vertelt u graag meer en helpt u in België bij het maken van de juiste factoringmaatschappij keuze. 

Hoe werkt factoring precies?

Zoals u auto’s en machines via een leasingbedrijf bekostigt, financiert u debiteuren bij een factoringmaatschappij. Met de factoringmaatschappij zet u een factoringovereenkomst op. Een factoringovereenkomst is een document die alle voorwaarden en besproken afspraken met de factoringmaatschappij bevat. Daarna is de overeenkomst rond en wordt de afhandeling van uw facturen overgenomen. Hierdoor krijgt uw bedrijf meer financiële ruimte. Zo kunt u de middelen voor uw bedrijfsgroei financieren, of uw leveranciers sneller betalen en daardoor kunt u kortingen krijgen.

Welke soorten factoring zijn er?

Er bestaan twee soorten factoring, namelijk: American style en traditionele factoring. Het verschil tussen deze twee factoring vormen is het percentage van financiering. Bij American style-factoring wordt er tot 98 procent van uw openstaande factuur gefinancierd. Bij traditionele style-factoring ligt dit tussen de 60 en 90 procent. Voor beide geldt wel dat zodra de debiteur betaalt u het saldo ontvangt.

Wie kan terecht bij FactoringPortal.be?

Deze moderne financieringsvorm is geschikt voor organisaties die een doorstart maken of midden in een reorganisatie zitten. Echter is het wel goed om te weten dat het bedrijf aan bepaalde voorwaarden moet voldoen om in aanmerking te komen voor een samenwerking met een factoringmaatschappij. Zet uw bedrijf minimaal 100.000 euro per jaar om? Ervaart u vaak lange betaaltermijnen? En is uw bedrijf in België gevestigd? Dan is deze financieringsvorm voor u geschikt en vindt u via FactoringPortal.be de beste factoringpartij.

We zijn aangesloten bij alle Belgische en Nederlandse factoringmaatschappijen, waaronder óók de minder bekende. Zij hanteren vaak voordelige tarieven, waardoor u soms 20 tot 40 procent bespaart! Door ons uitgebreide aanbod kunnen wij de beste en goedkoopste factoring bedrijven voor u aanbieden.

FactoringPortal.be onderhoudt goede relaties met de aanbieders en garandeert u een passend voorstel tegen de laagste prijs.

Gebruikers over Factoring Portal:

customer pro pic

Kleine ondernemingen

V.A. € 30.000,-
omzet per jaar

"Met Ditz TV produceren we bedrijfsfilms. Soms hanteert een opdrachtgever een lange betaaltermijn. Het is dan prettig om de openstaande factuur toch direct betaald te krijgen met factoring. Via Factoringvergelijken heel eenvoudig een aantal scherpe aanbiedingen ontvangen"

ditz tv
Factoring vergelijking voor
ZZP-ers >>
customer pro pic

KMO

Tot Ca. €5.000.000,-
omzet per jaar

"Door gestage groei van ons bedrijf (en daarmee de uitstaande debiteuren) zijn we op zoek gegaan naar factoring. Het ging ons met name om flexibele voorwaarden en lage kosten. Via deze site hebben we dat overzicht snel gekregen. Aanrader!"

synam
Factoring vergelijking voor
MKB >>
customer pro pic

Grote ondernemingen

V.A. € 5.000.000,- tot
€ 500.000.000,-
omzet per jaar.

"Snelle reactie, professionele partij met oprechte interesse. Uitstekend overzicht ontvangen. Factoringvergelijken beschikt over uitstekende contacten bij de factormaatschappijen waardoor zaken soepel verlopen."

tjingo
Factoring vergelijking voor
Grootbedrijf >>

Wat zijn de kosten van factoring?

De kosten hangen van de gekozen methode af:

  • American style-factoring: 1,8 tot 5 procent van de omzet (verkoop facturen inclusief rente)
  • Traditionele factoring: 0,1 tot 3 procent van de omzet (verpanding facturen exclusief rente)

FactoringPortal.be is in Vlaanderen de grootste broker en bovendien onafhankelijk. Zo helpen we om de factoringmaatschappij te vinden die het beste bij u past, met de laagste tarieven en de beste voorwaarden.

Tip: sommige factoringmaatschappijen in België bieden u een kredietverzekering. Dan hoeft u zelf geen kredietverzekering af te sluiten, en bent u ingedekt tegen wanbetalers.

Wat is het voordeel van factoring?

We zetten graag voor u op een rij wat de voordelen van factoring zijn:

  1. Het grote voordeel is dat u geen weken of maanden hoeft te wachten op de betaling van uw debiteuren.
  2. U heeft geen openstaande facturen meer waardoor u van een goede cashflow profiteert.
  3. Het is mogelijk uw klanten een langere betaaltermijn te bieden.
  4. U geniet van betere kredietbeoordelingen
  5. Ten slotte, maakt u ook eenvoudiger gebruik van betalingskortingen bij uw leveranciers

Wat is het nadeel van factoring?

Aan factoring hangen uiteraard ook enige nadelen die we voor u hieronder hebben verzameld:

  1. Een deel van uw winst gaat naar de factoringmaatschappij
  2. Traditioneel factoreren is niet erg meegaand
  3. Strak debiteurenbeheer van factoringbedrijven kan de klantrelatie aantasten

Is mijn privacy beschermd?

FactoringPortal.be respecteert uw privacy. We behandelen uw gegevens strikt vertrouwelijk. En gebruiken ze alleen in het kader van uw vrijblijvende factoringaanvraag. En dat conform onze gebruiks- en privacyvoorwaarden.

Nu alleen via deze site TIJDELIJK gratis White Paper:

8 essentiële Factoring

Do’s & Don’ts
Lees meer